

Schijfjes gebakken aardappels
- Nederland
- Aardappelgerechten
- 3 brioche(s)
- 15 minuten
- 30 minuten
- bastard
Ingrediënten
- 750 gram aardappels in schil (vast kokend)
- zout
- olie (bij voorkeur olie uit zongedroogde tomaten)
- knoflook
Bereidingswijze
Doe in de magnetronschaal zo'n 50 ml. water.
Laat de aardappels afkoelen.
Snijdt ze in plakjes.
Doe de plakjes in een plastic zak. Daarbij zout naar smaak, knoflook naar smaak en een scheutje olie. Bij voorkeur de olie uit een potje zongedroogde tomaten.
Schud de zak voorzichtig zodat de olie en kruiden zich goed verdelen.
Leg ze vervolgens uitgespreid op een bakblik of in de airfryer.
Bak ze totdat ze lichtbruin zijn. Af en toe even omscheppen zodat beide kanten krokant zijn!
Tip:
met voorgekookte aardappelschijfjes lukt het ook.
Meer Recepten
- Gebakken aardappels (boeren)4 porties
30 minuten
harwoon - Gebakken aardappels-ui4 porties
20 minuten
harwoon - Gebakken aardappels met spiegelei4 porties
1 uur
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit schijfjes gebakken aardappels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Aardappelgerechten
- Schijfjes gebakken aardappels