

Zelfgemaakte friet met lichte mosterdmayo
- Nederland
- Aardappelgerechten
- 4 portie(s)
- 45 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- VOOR DE FRIET:
- 750 gram grote vastkokende aardappels
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- circa 1 eetlepel olie
- een beetje grof zeezout
- bakpapier
- VOOR DE MOSTERDMAYONAISE:
- 50 milliliter magere melk
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel citroensap
- 100 milliliter (koolzaad)olie
- zout
- peper
- staafmixer
Bereidingswijze
Was voor de friet de aardappels. Schil ze en snijd ze in stiften van ca. 1,5 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel erover.
Bestrooi ze met het zout en de paprikapoeder. Druppel de olie eroverheen, bijv. met een olieverstuiver en meng met de aardappel. Bak ca. 30 minuten in de oven, draai de aardappel na ca. 10 minuten om.
Doe voor de mosterdmayonaise de melk, de mosterd en het citroensap in een hoge beker. Klop met de staafmixer en voeg daarbij geleidelijk met een dunne straal tot er een romige mayonaise ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de friet met het zeezout en dien deze op met de mosterdmayonaise.
Meer Recepten
- Belgische friet4 porties
30 minuten
nadine - Friet (Patat frites)4 porties
15 minuten
martien22 - Super friet4 porties
15 minuten
chrisgovers
Allergenen Informatie
Voor dit zelfgemaakte friet met lichte mosterdmayo recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Aardappelgerechten
- Zelfgemaakte friet met lichte mosterdmayo