Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zweedse aardappelschotel recept
Zweedse aardappelschotel recept

Zweedse aardappelschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden. Ui in dunne ringen snijden en snel lichtbruin bakken. Ansjovis in kleine stukjes snijden (vocht in blikje bewaren). Aardappelplakjes laag om laag met uiringen en vis in ruime ovenschaal leggen. Elke laag bestrooien met zwarte peper. De bovenste laag moet aardappel zijn, met wat klontjes boter er op.
Ongeklopte slagroom mengen met (een deel van) het zoute vocht uit het ansjovisblikje. Dit mengsel over de inhoud van de ovenschaal gieten. Extra zout toevoegen is (waarschijnlijk) niet nodig.
Schaal in voorverwarmde oven zetten. Heteluchtoven: 1 uur op 200 C. Na een kwartier de oven wat zachter zetten, zodat de aardappelen niet voorbarig bruin worden.
Opdienen met sla en knäckebröt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zweedse aardappelschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven