Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi nasi goreng recept
Babi nasi goreng recept

Babi nasi goreng


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Zet de rijst op met het zout
Snijd het vlees in kleine blokjes en marineer met de sambal, ketjap, laos, djahé, ketoembar, sereh, knoflookpoeder, en fivespicepoeder.
Rasp de gember en voeg die ook bij het vlees.
Laat het vlees zeker 1 uur intrekken.
Ondertussen snij je de groenten in heel fijne reepjes, haal de rijst van het vuur en laat droogstomen met het deksel op de pan.
Laat de rijst goed afkoelen door op een plaat uit te spreiden.
Laat nu je wok of wadjang gloeiend heet worden, doe de olie in je wok/wadjang en doe het vlees in en roerbak tot bijna gaar en doe dan de groenten hierbij, doe het mengsel hierna in een schaal en zet opzij.
Maak de wok schoon en doe er de rijst in en roerbak deze tot deze lekker warm is. Let op constant op hoog vuur wokken!
Doe nu de mix van groenten en vlees erbij en wok het geheel door elkaar.
Meng nu de taugé erdoor.
Slamat makan.

Serveersuggesties

Serveer er sateh bij met satehsaus en kroepoek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi nasi goreng recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven