Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Oosterse kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers 100 milliliter sinaasappelsap uit. Houd de resterende sinaasappelhelften apart. Kook in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker tot de helft in. Neem de pan van het vuur en voeg de sojasaus, kerriepoeder en peper naar smaak toe.
Dep de karbonades droog en leg ze in een schaal. Schenk er de marinade over, marineer de kipkarbonades minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast en draai ze af en toe even om.
Rooster de kipkarbonades op een matig hete barbecue in ca. 30 minuten gaar. Keer ze regelmatig om. Leg ook de apart gehouden sinaasappelhelften op de barbecue en rooster ze mee. Leg de karbonades met de geroosterde sinaasappelhelften op een schaal. Strooi er de seroendeng over. Knijp aan tafel de gekarameliseerde sinaasappelsappen uit de vruchten over de karbonades.

Serveersuggesties

Wil je het wat pittiger maken voeg dan 1 theelepel sambal aan de marinade toe

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oosterse kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven