Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Restjesspiesjes van brood en groente recept
Restjesspiesjes van brood en groente recept

Restjesspiesjes van brood en groente


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een variatie op een Spaanse tapa met brood en kerstomaten. Ik maak het meestal van restjes verse of gekookte groente zoals bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, krielaardappeltjes, stukjes verse komkommer, courgette, stukjes bosui, paprika etc. Kortom: alles wat je over hebt en kunt gebruiken. Het brood snijd je in blokken (ongeveer de grootte van een kerstomaat). Gebruik je houten satÚstokjes deze eerst een half uurtje in water leggen. Maak nu een sausje van de olie, citroensap, knoflook, rozemarijn en tijm. Zout en peper naar smaak toevoegen. Rijg nu gewoon de andere ingrediŰnten aan de stokjes en kwast ze goed in met de saus. De spiesjes kun je in de grillpan grillen of op de bbq. Al kerend roosteren en zo nu en dan bestrijken met de saus. Het brood moet wat verkleurd zijn en krokant.

Serveersuggesties

Als je gekookte groente gebruikt, moet die niet al te zacht gekookt zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit restjesspiesjes van brood en groente recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven