Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Zoete spareribs met kruidig grillsaus recept
Zoete spareribs met kruidig grillsaus recept

Zoete spareribs met kruidig grillsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng voor de spareribs in een grote pan 3-4 liter water met wat zout aan de kook. Kook de spareribs ca. 1 uur en 30 minuten in het gezouten water (het vlees moet volledig bedekt zijn).
Pel en snipper voor de grillsaus de uien en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Verhit de boter in een pan en bak er de ui, de knoflook en de gember glazig in. Strooi de suiker eroverheen en karamelliseer goudgeel. Roer de azijn, de ketchup, de honing, de worcestersaus, wat peper en de kaneelstokjes erdoorheen. Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten op laag vuur. Neem de saus van het vuur.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Leg de spareribs op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de spareribs rondom met ca. 3/4 van de grillsaus (bak 45 minuten in de oven, bestrijk na 20 minuten baktijd nogmaals met de grillsaus en bak verder. Dien de spareribs op met de overige grillsaus als dip.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete spareribs met kruidig grillsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven