Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bonengratin met karbonade


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water met wat zout in ca. 10 minuten gaar.
Pel en snipper de ui.
Snijd het bot van de karbonades. Dep de karbonades droog en halveer ze. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de bonen af, verdeel ze in 4 porties en wikkel steeds 1 plak ontbijtspek om 1 portie.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak er de bonenrolletjes in.
Leg ze in een ovenschaal.
Snijd het overige spek in stukjes en bak het knapperig in de pan, Fruit de ui mee. Verdeel over de bonenrolletjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Bak er het vlees 2.5 minuten per zijde in.
Leg het vlees tussen de bonenrolletjes in de ovenschaal
Was de tijm en hak hem fijn. Klop het sauspoeder met de slagroom en 150 ml water doorelkaar en breng aan de kook. Roer de boter erin stukken doorheen. Roer de tijm erdoorheen. Verdeel de saus over de bonen en het vlees. Strooi de kaas erover.
Gratineer 12.5 minuten in de voorverwarmde oven

Serveersuggesties

lekker met aardappels

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bonengratin met karbonade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven