Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Curry van tomaten met zalm recept
Curry van tomaten met zalm recept

Curry van tomaten met zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de kokosolie in een pan en fruit hierin de uisnippers enkele minuten. Voeg knoflook toe en fruit opnieuw 1 minuut. Voeg de currypasta en de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de tomatenblokjes met vocht toe en laat enkele minuten pruttelen en wat indampen. Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen met de blaadjes djeroek poeroet. Snij intussen de vis in grove stukken. Voeg de stukken zalm aan de curry toe en daarna beetje bij beetje de spinazie. Laat de vis in enkele minuten garen en de spinazie slinken. Heerlijk met rijst.

Serveersuggesties

Er is niet alleen verschil in kwaliteit, maar ook in smaak tussen de verschillende kokosolies. Sommige soorten smaken en ruiken naar kokos, andere zijn neutraal. Kokosolie klinkt misschien verwarrend want de olie wordt in vaste vorm in potten verkocht. Het kan op toast of boterhammen worden gesmeerd, verwerkt in zoete en hartige gerechten en je kunt er in bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit curry van tomaten met zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven