Wintersalade met zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Snij de en de peen in plakken van 1 cm.
Kook de groente beetgaar in water met zout in 5 minuten.
Doe dan dit in een vergiet en spoel onder koud water,en hou het apart.
Scheur de slablaadjes in kleine stukken.
Meng dit met de ui, en groente en verdeel dit over een schaal.
Snij de doormidden.
Schil de helften en snij het in plakken.
Rasp de groene schil van de en pers de ,elke limoen apart in een schaaltje,
Sprenkel nu sap van 1 limoen over de avocado.
Doe de rest van het sap en de rasp samen met de ,2 eetlepels olie ,de peper en zout in een bakje.
Pureer dit tot een gladde dressing.
Bestrijk nu de zalm met de rest van de olie, verhit de pan en gril de zalm in 4 minuten bijna gaar,keer halverwege.
Druppel de dressing nu over de salade,breek de zalm in stukken en verdeel deze met de avocado erover.
Serveren met pannini of stokbrood.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise en brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise en brood
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en brood
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 323 kcal | 16% | 1292 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |