Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met bramen recept
Eendenborst met bramen recept

Eendenborst met bramen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de bramen, hou er enkele achter voor garnering en breng de rest aan de kook met een klein scheutje water.
Laat zachtjes pruttelen tot de bramen zacht zijn en het vocht uit de bramen lopen. Wrijf door een zeef en vang het sap op.
Snij de eendenborsten kruislings met een scherp mes. Kruid de vleeskant met zout en peper.
Verhit een koekenpan tot heet en leg dan de eendenborsten met het vel in de koekenpan. Laat het enkele minuten bakken zodat de velkant bruin wordt en het vet wegloopt. Keer de eendenborsten dan pas als het vet is weg gelopen. Bak de andere kan dan nog eens circa 2 minuten.
Neem de eendenborsten uit de pan en laat het even rusten.
Schenk al het vet uit de pan en blus de bodem af met het bramen sap .
Los hierin de mosterd en tijm op.
Voeg de crème de cassis of port toe en laat al roerend even in koken. Proef de saus op smaak is, voeg zout en peper toe of verbrokkel er een stukje bouillonblokje boven. Snij nu de eendenborsten in mooie gelijke plakken en geef er de saus erbij. Garneer dit af met de achter gehouden bramen.

Serveersuggesties

Bak ALTIJD de eendenborsten in een voorverwarmde pan (met antibak laag) zonder toevoegingen van boter of vet of olie en schenk al het uitgelopen vet uit de pan vòòr de saus wordt gemaakt. Reken op een niet te kleine eendenborst voor 2 personen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborst met bramen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven