Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met sinaasappelsaus recept
Eendenborst met sinaasappelsaus recept

Eendenborst met sinaasappelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij het vet van de eendenborst aan de bovenkant met een scherp mes meerdere malen schuin in. Kruid met zout en peper. Bak de eendenborsten aan de vet kant in een gloeiende hete koekenpan.
Bak de eendenborsten krokant aan de vetkant tot er voldoende vet is uitgelopen. Bak dan pas de vleeskant ongeveer 2 minuten. Laat intussen de suiker in een koekenpan voorzichtig karamelliseren. Schenk het sinaasappelsap hierbij, roer tot een gladde oplossing en schenk dan de gevogeltebouillon erbij en strooi de specerijen in de pan. Laat tot minder dan de helft inkoken. Zeef de saus. Geef de saus bij de in de schuine plakken gesneden eendenborsten.

Serveersuggesties

De saus bij deze eend is krachtig met een zoete onder toon. Voeg om de balans zoet en zout in evenwicht te krijgen eventueel een theelepel sojasaus aan de sinaasappelsaus toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborst met sinaasappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven