Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Foe Yong Hai recept
Foe Yong Hai recept

Foe Yong Hai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Saus:
Verhit in een steelpan een beetje olie op halfhoog vuur en voeg een teen knoflook toe. Laat deze een halve minuut zachtjes smoren. Niet bruin laten worden. Dan de tomatenpuree toevoegen en even omroeren met de knoflook. Voeg de bouillon, de gembersiroop en de sojasaus toe en roer tot een gladde saus. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.

Vulling:
Snijd de groente in niet al te kleine stukken. Blancheer eventueel de prei en wortel van te voren of snijd dit in dunnere plakken. Kluts de eieren met de sojasaus. Verhit in een grote pan (met anti aanbaklaag) de sesamolie en smoor de knoflook eerst een halve minuut op halfhoog vuur. Voeg de groente toe en zet het vuur hoog zodat de groente even goed bakt en gaar wordt. Na 2 minuten het vuur weer halfhoog en de geklutste eieren toevoegen. Dit mengsel even blijven roeren totdat het begint te stollen. Even met rust laten tot de onderkant goudgeel kleurt. Nu bij elkaar schuiven tot de helft van de pan en weer even laten rusten. Na ongeveer 2 minuten de omelet omdraaien en nog kort laten bakken zodat er een mooie omelet in de vorm van een halve maan in de pan ligt.
Serveren in of op een schaal en de saus erover schenken.

Serveersuggesties

Eventueel stukjes kip of (grote) garnalen toevoegen. De saus kun je ook als basis gebruiken voor Chinese tomatensoep, aanvullen met kippenbouillon, kip en omeletreepjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit foe yong hai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Foe Yong Hai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Het was erg lekker en makkelijk te maken met de spulletjes die ik al in huis had.
    AgnesBruins gaf dit recept op 18 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Vooral die saus. Heerlijk! Met de vulling is te variŽren. Ik heb de groenten geroerbakt in five spices woksaus, dan eitjes er bij. Super!
    Peuzel gaf dit recept op 9 december 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven