Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Omelet met kip, prei en aardappelen recept
Omelet met kip, prei en aardappelen recept

Omelet met kip, prei en aardappelen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snij de kipfilets in hapklare stukken.
Smelt wat boter in de pan en geef de kip een goudbruin korstje.
Pel en snij de ui fijn. Doe deze bij de kip.
Bestrooi ruim met kipkruiden. Af en toe roeren.
Pel en plet de look. Doe deze ook in de pan.
De prei schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden.
Laat deze meestoven met het kipmengsel.
De aardappelen tot hapklare happen snijden en erbij doen.
Kruiden met wat prov. kruiden (evt. wat cayennepeper).
Snij de ham in reepjes en laat meebakken.
Enkele minuten laten sudderen.

Oven voorverwamen op 180 graden.
De eieren loskloppen met een garde.
Parmezaanse kaas erbij doen en goed roeren.

Schep het kipmengsel in een bakblik (hoge rand). Daarna het eimengsel erover gieten. Let op dat alles evenredig is verdeeld.

Dit in ongeveer 25 minuten in de oven.

Serveersuggesties

Dit kan zowel warm als koud worden gegeten. Lekker met wat toast of bruin brood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit omelet met kip, prei en aardappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven