Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode bietensalade met rondeeleieren recept
Rode bietensalade met rondeeleieren recept
Laatste update: 12 oktober 2016 om 19:10

Rode bietensalade met rondeeleieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


breng een pan met voldoende water aan de kook
zorg ervoor dat de bieten, wortelen, en eieren onder staan
maak de bieten en wortelen schoon en voeg ze aan het kokend water toe

snipper de knoflook en de peterselie fijn
snijdt een 1/2 komkommer in kleine blokjes
doe dit in een mengkom samen met de olijven

kook de bieten en de wortelen tot ze beetgaar zijn
voeg de laatste 3.5 minuten de eieren toe
voeg de laatste 2 minuten de wakame toe

giet de pan af en spoel de eieren met koud water na
snijdt de wakame in kleine stukjes
snijdt de wortelen en bieten in kleine blokjes
houdt de eieren nog even apart

meng alle ingedriŽnten behalve de eieren in de mengkom
breng dit mengsel over in een saladekom

pel de zachtgekookte eieren heel voorzichtig en spoel ze eventueel schoon
scheur de eieren een-voor-een voorzichtig in de lengte open boven de salade

Serveersuggesties

week de eieren eventueel nog even in azijnwater dit maakt de schalen zachter en het pellen makkelijker

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode bietensalade met rondeeleieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven