Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Telor balado (eieren in pittige saus) recept
Telor balado (eieren in pittige saus) recept

Telor balado (eieren in pittige saus)


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Kook de eieren hard pel de eieren.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snij hier dunne ringetjes van.
Wrijf in de vijzel de uien samen met de knoflook, sambal, tomatenpuree, wat zout en suiker tot een kruidenpasta.
Verhit olie in een wok en bak hierin de kruidenpasta onder voortdurend omscheppen tot deze beging te geuren.
Voeg dan de eieren toe en laat deze heel even meebakken.
Schenk 3 dl. kokend water erbij en schep alles goed om.
Laat het geheel dan nog gedurende 2 min. zachtjes pruttelen.
Neem de eieren uit de saus en halveer deze.
Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de eieren erin met de bolle kant naar boven.
Schenk hierna de rest van de saus over de eieren.
Strooi vlak voor het opdienen eventueel wat gesnipperde bosuitjes erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit telor balado (eieren in pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven