Telor balado (eieren in pittige saus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
Bereidingswijze
- Kook de hard pel de .
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij hier dunne ringetjes van.
Wrijf in de vijzel de samen met de knoflook, sambal, , wat en suiker tot een kruidenpasta.
Verhit olie in een wok en bak hierin de kruidenpasta onder voortdurend omscheppen tot deze beging te geuren.
Voeg dan de toe en laat deze heel even meebakken.
Schenk 3 dl. - kokend water erbij en schep alles goed om.
Laat het geheel dan nog gedurende 2 min. - zachtjes pruttelen.
Neem de uit de saus en halveer deze.
Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de erin met de bolle kant naar boven.
Schenk hierna de rest van de saus over de .
Strooi vlak voor het opdienen eventueel wat gesnipperde erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gulai telor (Eieren in pittige saus)445m
-
Recept
Kari Telor (gevulde eieren)445m
-
Recept
Telor Peniki Tjililitan (gesmoorde pittige eieren)415m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Telor Cina (gekleurde eieren)440m
-
Recept
Telor Madura (eieren in milde kruidensaus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 228 kcal | 11% | 912 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |