Kari Telor (gevulde eieren)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
Bereidingswijze
- Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Pof de en wrijf deze fijn.
Maan de lente-uitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
Pel de eieren.
Halveer 8 eieren in de lengte en snijd er 2 in kleine stukjes.
Wrijf in een vijzel alle overige ingrediënten, behalve de daoen , de en de voorjaarsuitjes tot een pasta.
Verhit olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta gedurende 3 minuten.
Voeg de en de daoen toe.
Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken.
Leg de gehalveerde eieren in de saus en laat alles boven een zeer matig afgestelde warmtebron staan tot van de saus zoveel is ingedampt dat niet meer dan driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven.
Schep daarna heel voorzichtig de fijngemaakte eieren door de saus.
Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi de voorjaarsuitjes erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Telor boemboe kari (stevig gekruide eieren)450m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Dadar Kebertu Kari (omelet gevuld met kerriegehakt)445m
-
Recept
Telor mengisi (gevulde eieren met gekruid gehakt)445m
-
Recept
Gulai telor (Eieren in pittige saus)445m
-
Recept
Telor Madura (eieren in milde kruidensaus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 268 kcal | 13% | 1072 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |