Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Filotaart met lamsgehakt recept
Filotaart met lamsgehakt recept

Filotaart met lamsgehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200C graden. Doe het gehakt in een kom, pel het sjalotje en rasp het boven de kom. Week de rozijnen kort in heet water. Voeg het ei bij het gehakt en meng de specerijen en het broodkruim erdoor.
Verbrokkel de noten en laat de rozijnen uitlekken. Knip de bieslook klein en meng dit met de specerijen en noten door het gehakt. Vet een springvorm in en leg de met olijfolie bestreken velletjes deeg in de vorm. Ieder vel moet met olie worden bestreken en komt haaks op het vorige vel te liggen. Schep de gehakt vulling in de vorm en vouw de velletjes deeg over de vulling dicht. Bestrijk ook de bovenkant met olie en bak de taart in circa 40 minuten goudkleurig en gaar. Serveer het in punten.

Serveersuggesties

Handig zijn de diepvriesverpakkingen waar het deeg in twee porties in plastic is ingesealed. Het ene deel kan dan in de diepvries blijven. Gebruik een vochtige theedoek om de vellen te ontdooien. Zo breken ze niet bij het verwerken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit filotaart met lamsgehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven