Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde kaasfondue uit de oven recept
Gegratineerde kaasfondue uit de oven recept

Gegratineerde kaasfondue uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappels en snijd evt. groene plekjes weg. Laat ze 15 tot 20 minuten koken. Borstel de champignons schoon. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes. Snijd het brood in blokjes. Laat ananas en augurk uitlekken en snijd de ananas in stukjes. Pel en halveer de knoflook en wrijf er 4 ovenvaste schaaltjes mee in. Rasp de raclettekaas en bewaar 100 gram voor later. Snijd de blauwschimmelkaas in blokjes. Giet de aardappels af maar houd ze warm. Giet de wijn in een pan en roer er de maizena glad doorheen. Breng de wijn aan de kook en temper de hitte. Voeg geleidelijk aan de kaas toe en blijf roeren. Breng de fondue even aan de kook als alle kaas is gesmolten. Verdeel de massa over de schaaltjes en strooi er de rest van de kaas overheen. Gratineer de schaaltjes kaasfondue 10 tot 12 minuten in een hete oven op 225 graden C.(stand 4). Serveer de in dunne plakjes gesneden ham en de rest van de ingrediŽnten op de schaaltjes.

Serveersuggesties

Je kunt natuurlijk ook andere soorten kaas gebruiken zoals emmentaler, leerdammer, gruyŽre en gewone goudse kaas. Als er klontjes in de kaas komen, roer er dan wat citroensap of wijnazijn doorheen. Je kunt het aankoeken voorkomen door in een 8 te roeren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde kaasfondue uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven