Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gebakken tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en snij de tomaten in stukjes (niet te groot, dan zijn ze sneller gaar.
Laat een koekenpan, wok of braadpan heet worden, rul hierin het gehakt snel bruin.
Schep het gehakt met een schuimspaan uit de pan, maar laat het vet in de pan.
Bak hierin de ui en de knoflook, en voeg als deze licht gekleurd zijn de prei en bosui toe.

Even omscheppen, tot alle kanten de bodem van de pan geraakt hebben, voeg dan de tomaat toe, ook weer omscheppen, vuur laag en deksel op de pan, en dit gaar laten worden.

Wanneer gaar, goed doorroeren, zout en peper toevoegen, kruiden naar smaak (alles kan, het is maar waar je van houdt, ikzelf gebruik peterselie, bieslook, kervel, gemberpoeder, dragon, selderij, dille) even door laten bakken, honing erbij naar smaak, blokjes ham en boterhamworst toevoegen, even goed door laten warmen, proeven (evt. nog verder op smaak maken).

Traditiegetrouw eten wij dit op witbrood, maar het kan natuurlijk ook prima met pasta of rijst gegeten worden

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven