Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gegratineerde zalm op asperges


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden er af.
Schil de witte asperges en gaar ze 10 minuten in kokend water met wat zout en suiker. Voeg na ca 5 minuten de groene asperges toe.
Neem de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Meet 125 ml van het kookvocht af en laat het afkoelen.
Dep de zalmfilet droog en verdeel het in 4 gelijke stukken. Breng op smaak met zout en peper. Was de basilicum, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Roer het sauspoeder, de slagroom en het afgemeten kookvocht door.elkaar. Breng alroerend aan de kook. Neem de saus van het vuur enklop er 50 gram boter in stukjes doorheen. Breng op smaak met de geraspte citroenschil en het citroensap.
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Leg de asperges in een ingevette ovenschaal en giet er de heft van de saus over. Leg de zalm erop. Houd een paar blaadjes achter voor garnering en verdeel de rest over de zalm.
Beleg de zalmflet met de gerookte zalmen en giet er de rest van de saus over.
Bak het geheel 20-2 5 minuten in de oven. Garneer met de achtergehouden basilicum.

Lekker met peterselie aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde zalm op asperges recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven