Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren) recept
Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren) recept

Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de cassavebladeren, laat ze uitlekken en snijd ze kleiner.
Snipper de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit.
Snijd de rawits en lomboks in ringen.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.
Maak alle ingrediŽnten fijner, behalve de olie, in de vijzel tot je een pasta hebt.
Verhit de olie en roerbak alle kruiden tot het geurig ruikt.
Schep dit uit de pan en laat het geheel afkoelen.
Verdeel dit in tweeŽn.
Meng 1 deel met de cassavebladeren en stop dit alles in de kip.
Maak de kip dicht met cocktailprikkers.
Wrijf de kip in met de andere deel van de kruiden.
Verpak de kip in de bananenbladeren bind deze goed vast met bijv. keukengaren om lekken te voorkomen.
Grill de kip op de BBQ voor 1 tot 2 uur tot deze gaar is.
Haal de kip van de BBQ.
Haal de verpakking er af en serveer meteen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam betutu (gegrilde kip in bananenbladeren) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven