Allergie informatie: Ajam goreng kalasan (gefrituurde licht gekruide kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo kip
- 2 eetlepels limoensap
- 2 teentjes knoflook
- 5 deciliter kokoswater
- 50 gram gula djawa
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 daun salam
- olie
- Boemboe’s:
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 centimeter laos
- 2 lombok
- 1 theelepel zout
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok