Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam madu (in honing gemarineerde kip) recept
Ajam madu (in honing gemarineerde kip) recept

Ajam madu (in honing gemarineerde kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de kip in 8 stukken.
Maak de djahe schoon en rasp deze fijn.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Verhit de wok en giet er zoveel water in dat de kip onder staat en kook de kip halfgaar met wat zout.
Haal de kip uit de pan en droog hem goed.
Wrijf de djahe, sjalotten en knoflook fijn in de vijzel.
Meng dit goed met de honing, oestersaus, ketjap en sesamolie.
Wrijf de kip hiermee in en zorg ervoor dat de kip helemaal is bedekt met de marinade.
Zet dit een nacht in de koelkast.
Zet de oven op 220 graden en bak of gril de kip helemaal gaar.
Strooi er geroosterde sesamzaadjes overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam madu (in honing gemarineerde kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven