Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Pecel (kip met citroensap en kokos) recept
Ajam Pecel (kip met citroensap en kokos) recept

Ajam Pecel (kip met citroensap en kokos)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat zout en peper.
Leg de kip op een rooster in een braadslede.
Bak de kip 1,25 uur in een op 180 graden celsius voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is.
Maak intussen de saus.
Wrijf de uitgeperste teentjes knoflook met de geraspte kemirienoten, sambal, trassi en de kencur fijn in de vijzel.
Breng het water met het fijngewreven kruidenpasta en de santen in een pan aan de kook.
Draai de hittebron laag en laat de saus 6 minuten zachtjes koken.
Roer de grof gehakte peterselie in een kommetje door het citroensap.
Leg de gebakken kip op een schaal en schenk er de saus over.
Bestrooi het gerecht met het peterselie-citroensapmengsel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam pecel (kip met citroensap en kokos) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven