Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
American Turkey recept
American Turkey recept

American Turkey


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een mengsel van het varkensgehakt, het halve pakje bacon, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 1 takje rozemarijn, 1 ui, fijn gesnipperd, de nootmuskaat, 3 takjes salie (de blaadjes zonder het takje) en het paneermeel en kneed het goed door zodat de ingredienten zich mengen. Was de kalkoen van binnen en van buiten met koud water en maak de poten los. Wees voorzichtig met het vel! Maak 10-12 rolletjes van een plakje bacon, met daarin een dun schijfje knoflook en een takje rozemarijn. Maak inkepingen in de poten van de kalkoen en steek de baconrolletjes daarin. (een kruisvormige inkeping werk het beste). Zet de poten daarna weer vast met rolladetouw. Steek dunne plakjes roomboter onder het vel van de kalkoen, waar het kan. Probeer het vel niet te beschadigen. Vul de kalkoen aan de voorzijde met het gehaktmengsel en zet de hals dicht met het vel en het stokje van een takje rozemarijn. Vul de achterzijde van de kalkoen met de (afgepelde) clementine. (voor een grote kalkoen kun je 2 of meer clementinen gebruiken). Verspreid de overgebleven ui (in ringen) de resterende wortel en bleekselderij rond de kalkoen in de braadslede en wrijf de kalkoen in met olijfolie. Bestrooi de kalkoen met versgemaken peper en zeezout. Verwarm de over voor op 180 graden celcius en bak de kalkoen afhankelijk van zijn gewicht (20 minuten per 500 gram) 3 tot 5 uur. Besprenkel hem regelmatig met zijn eigen vocht en gebruik een braadthermometer. Als de sappen licht van kleur zijn (waterig) als je er met een vork diep in prikt is de kalkoen gaar. Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit american turkey recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven