Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ayam Opor recept
Ayam Opor recept

Ayam Opor


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en knoflook en schil de gember.
Snijd de uien, knoflook en laos en gember in stukjes.
Doe alles in de keukenmachine samen met de de ketoembar en djinten en maal het kruidenmengsel fijn.
Verhit een flinke scheut olie in een pan en gruit het mengsel.
Voeg de helft van de kokosroom en de trassi toe.
Verdun de andere helft van de kokosroom met evenveel water en giet het in de pan.
Voeg de koenjit en asem toe.
Kneus de sereh , snijd de vingerlengte en samen met het salamblaadjes en kemeripasta toe.
Giet er water bij indien nodig.
Voeg zout naar smaak toe om de boemboe af te maken.
Voeg de kip toe en laat 45 minuten sudderen.
Draai af en toe de kippenpoten om zodat ze niet aanbranden.

Serveersuggesties

Serveer de Ayam Opor met gekookte witte rijst en groenten

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ayam opor recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven