Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ayam Opor


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kip schoon en verdeel haar in stukjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Schil de laos, gemberwortel en kunyit dun.
Maak van dit alles in de cobek of een blender met ketoembar en djinten een pasta.
Rasp de kokos en trek met 2 kopjes lauw water de santen eruit.
Verhit de olie in een wajan en fruit hierin de kruidenpasta goudbruin.
Doe de stukjes kip, de sereh, de daun salam en santen erbij en verhit dit 5 minuten.
Voeg de santen, de suiker en zout naar smaak toe.
Laat de kip on laag vuur in 3 5 minuten gaar worden.

Serveersuggesties

Serveer met rijst en kroepoek erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ayam opor recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven