Allergie informatie: Balinese kip (Ajam boemboe Bali)
Terug naar het receptIngrediënten
- 4 kippenpoten of 8 drumsticks
- zout
- peper
- olie om te frituren
- 2 uien
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel palmsuiker (eventueel rietsuiker)
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel trassi
- 3 eetlepels ketjap asin
- 5 deciliter kippenbouillon
- 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt)
- 1 deciliter dikke santen
- koriander of peterselie
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Balinese kip (ajam boemboe bali)
- Allergieen informatie