Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Bakar Limau (geroosterde eend met citroen) recept
Bebek Bakar Limau (geroosterde eend met citroen) recept

Bebek Bakar Limau (geroosterde eend met citroen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de eend in stukken.
Wrijf de eend in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflookschoon en pers deze fijn.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snij de citroenen doormidden.
Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe aan tot deze begint te kleuren samen met de jeruk purut blaadjes.
Voeg de eend toe en bak deze goudbruin.
Dan de ketjap en de santen toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is.
Rooster vervolgens de stukken eend voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Voor het serveren de eend besprenkelen met citroensap.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek bakar limau (geroosterde eend met citroen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven