Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
B'stella  (Marokkaanse kippastei) recept
B'stella  (Marokkaanse kippastei) recept

B'stella (Marokkaanse kippastei)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de kippenbouten (in stukken gesneden) aan in de olie samen met de saffraan, zout, peper, uien, peterselie, koriander, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel in een pan. Giet er vervolgens water bij tot alles onderstaat en kook de kip in ca. 1 uur gaar. Schep de kip uit de pan in een schaal en laat afkoelen. Voeg suiker aan de overgebleven bouillon toe en roer de geklutste eieren onder voortdurend roeren geleidelijk aan door de bouillon. 5 Minuten zachtjes door laten koken totdat de saus ingedikt is. Laat het mengsel geheel afkoelen. Haal het kippevlees van de botten en snijdt het in heel kleine blokjes. Oven op 190 graden C. voorverwarmen. Rond laag bakblik met doorsnede van 30 cm. invetten met boter. Vel filodeeg in het bakblik leggen en met gesmolten boter bestrijken. Een tweede vel erop leggen en ook met boter bestrijken. De deegvellen zodanig rangschikken dat een deel over de rand van het bakblik hangt. Herhalen met nog eens 6 vellen. Hierover heen de amandelen strooien en het eimengsel en de blokjes kip erover spreiden. De overhangende vellen naar binnen vouwen. Hier overheen opnieuw 4 vellen filodeeg leggen, die over de rand hangen. Het geheel optillen en de overhangende randen naar beneden eronder stoppen, ongeveer zoals je een deken onder een matras toestopt. Bestrijk de B'stella met boter en bak ze goudbruin en knapperig in ongeveer 30 minuten. Serveren: Bestrooi de B'stella in een mooi patroon met poedersuiker en kaneel. Warm serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit b'stella (marokkaanse kippastei) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven