Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cassoulet met kippenbout recept
Cassoulet met kippenbout recept

Cassoulet met kippenbout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de sjalot in ringen en de tomaten in blokjes. Snijd het spek in blokjes. Wrijf de bouten in met peper en zout. Bak de bouten aan in hete olie, samen met het spek, de sjalot en de tomaat. Neem de bouten even uit de pan. Roer de tomatenpuree door het mengsel in de pan en voeg er net zoveel gezeefde bloem bij totdat de massa loslaat van de pan. Voeg daarna de witte bonen (zonder het water) toe. Giet er de rode wijn bij, goed roeren, indien nodig meer wijn toevoegen, de saus mag licht lopend zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bak de ingeprikte, licht bebloemde, worsten aan in wat olie. Meng de saus, bouten en worsten samen in een grote aarden pot, duw het takje tijm en het laurierblad in de saus, dek de pot af en plaats het in de oven bij een temperatuur van 180C, gedurende 35 minuten. Dien de cassoulet op, eventueel bestrooid met gehakte peterselie of een takje kervel. Lekker met gekookte aardappeltjes. Tips: Gedroogde witte bonen moeten een nacht van tevoren in de week gezet worden, ze koken niet altijd even gemakkelijk gaar. Je kunt ze vervangen door bonen uit blik.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cassoulet met kippenbout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven