Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenkip uit römertopf recept
Citroenkip uit römertopf recept

Citroenkip uit römertopf


Ingrediënten


Bereidingswijze


Römertopf 10 min. in water laten staan. Kip binnen en buiten inwrijven met zout en peper. Peterselie in de buikholte doen. Kip in de citroensap keren en dan eerst de kip en daarna het sap in de römertopf doen. créme fraîche vermengen met water of wijn, de citroenrasp eraan toevoegen en dit over de kip gieten die met de borst omhoog ligt. Leg enkele klontjes roomboter op de kip. Deksel erop zetten en in een koude oven zetten. De oven op 220 graden C. zetten en de kip in een uur gaar laten worden. Deksel er daarna afhalen en de kip nog 10 min. laten kleuren. Lekker met krieltjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit citroenkip uit römertopf recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven