Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Coq au vin recept
Coq au vin recept

Coq au vin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de bloem met wat zout en peper en het paprikapoeder in een diep bord door elkaar en haal de stukken kip door de gekruide bloem. Schud het teveel af. Snipper de uien. Halveer de champignons en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de tomaten goed uitlekken en hak ze fijn. Verhit de boter in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin. Doe dit bij voorkeur in 2 of 3 porties. Schep ze uit de pan. Laat het spek, de ui en de champignons in het braadvet omscheppend bakken. Voeg de tomaat toe. Giet de wijn in de pan. Verkruimel het bouillontablet erbij en voeg de tijm toe. Laat de wijn 5 minuten inkoken. Doe de stukken kip in de pan, breng het opnieuw aan de kook en laat het met het deksel op de pan circa 4 5 minuten stoven. Schep de stukken kip in die tijd af en toe om. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of knapperig stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit coq au vin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven