Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Eendenborst met bramensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vet van de eendenborst in met een puntig mes. Kruid de vleeskant met zout en peper. Verhit een kleine koekenpan en leg dan de eend met de velkant in de pan.
Laat het enkele minuten bakken zodat het vel bruin wordt en het vet wegloopt. Keer de eendenborst pas om als er genoeg vet is weggelopen. Keer dan de eendenborst weer om en bak dit dan 2 minuten. Neem de eendenborst uit de pan en laat hem dan rusten onder een stukje aluminiumfolie.
Schenk al het vet uit de pan en blus de bodem met een beetje water. Los hierin de bramenjam en de mosterd op. Vervolgen brokkel het stukje bouillonblokje hierboven. Voeg de rode wijn of port toe en laat het alroerend rustig inkoken tot een dik sausje. Breng het op smaak met peper en zout. Snijd de eend in mooie plakken en geef de saus erbij. Garneren met de verse bramen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborst met bramensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven