Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborsten in sinaasappelsaus recept
Eendenborsten in sinaasappelsaus recept

Eendenborsten in sinaasappelsaus


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Zorg voor mooie borsten met het vel er kompleet aan. Droog je borsten goed en snijd ze aan de velkant ondiep kruislings in op ongeveer anderhalve centimeter afstand van elkaar. Wrijf de borsten (ook goed in de insneden) in met versgemalen peper en een klein beetje zout. Bak ze in een droge pan op een matig hoog vuur bruin aan de velkant. Draai de borsten om en bak de andere zijde op een matig vuur bruin in het dan gesmolten eendevet. Haal ze, als ze een mooie kleur hebben, uit de pan, pak ze in folie en zet ze voor tien minuten rustig weg. Bak niet te lang door, omdat het mooie borstvlees anders te hard wordt. Eendenborsten mogen op het bord mooi roze zijn van binnen om mals en sappig te kunnen eten. Giet het braadvet af. Maak de pan niet schoon, maar doe er een klontje boter in voor het maken van de saus. Laat dit licht bruin worden en blus het dan af met wat sinaasappelsap. Voeg sinaasappelmarmelade toe, versgemalen peper en wat zout (behalve natuurlijk als je gezouten boter hebt gebruikt. De Normandische variant daarvan is wel lekker om te gebruiken.). Laat het geheel even indampen. Proef en voeg als de saus wat te zoet mocht zijn een druppeltje citroen toe. Een glaasje sinaasappellikeur op het einde geeft net de juiste geraffineerde smaak. Neem de borsten en snijd daar enigszins schuinweg vingerdikke plakken van. Giet het vrijgekomen vocht bij de saus, maar zorg dat die niet weer te dun van smaak wordt. Je kunt nu aan het gesneden vlees zien hoe gaar het is en daarop kun je de warmtijd in de saus dus aanpassen. Let op: in dit stadium kun je met gaar worden makkelijk doorschieten. Zijn de plakken van deze dikte nog rood van binnen, dan volstaat drie vier minuten doorwarmen in de hete saus om ze juist goed te krijgen. Als je het opwarmen in een schaal doet, zorg dan dat schaal en saus heet zijn. Leg de gesneden borsten hier mooi dakpansgewijs in, dan kun je zo opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborsten in sinaasappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven