

Gegratineerde kipfilet met champignons
Ingrediënten
- 600 gram kipfilets
- 0,5 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 0,25 theelepel kerriepoeder
- 3 eetlepels bloem
- 50 gram boter
- 4 grote plakken belegen kaas
- 8 plakken rauwe ham
- 2 deciliter droge witte wijn
- 250 gram champignons in plakjes
Bereidingswijze
Meng zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder door elkaar.
Bestrooi de kipfilets met het kruidenmengsel .
Rol de kip filets door de bloem.
Verhit de boter in een koekenpan .
Bak de kipfilets hierin op matig vuur rondom mooi lichtbruin van kleur.
Leg de kipfilets in een ovenvaste schaal.
Leg op iedere kipfilet een rauwe ham en plak kaas.
Schenk de bakboter en de witte wijn in de schaal.
Leg de champignons rond de kipfilets.
Gratineer het gerecht ± 10 minuten in de voorverwarmde oven tot alles gaar is en de kaas is gesmolten, maar niet bruin is geworden.
Serveer het gerecht in een schaal en geef er aardappelkroketjes bij.
Meer Recepten
- Gegratineerde kipfilet2 porties
45 minuten
pitoe - Gegratineerde kipfilet4 porties
25 minuten
azuro - Gegratineerde kipfilets met champignons4 porties
10 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit gegratineerde kipfilet met champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Gegratineerde kipfilet met champignons