Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde kipfilet met kropsla recept
Gegratineerde kipfilet met kropsla recept

Gegratineerde kipfilet met kropsla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Dep de kipfilets droog, verhit 2 eetlepels olie. Bak er de kipfilets ca. 4 minuten rondom in. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan.
Blus het bakvet af met 200 ml water en de slagroom.
Breng aan de kook en roer het bouillonblokje erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schenk de saus in een ovenschaal.
Bestrijk de kipfilets met de kruidenroomkaas en leg ze in de saus in de ovenschaal.
Was de basilicum, dep hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en houd enkele takjes apart om te garneren. Verdeel het overige basilicum over de kipfilets.
Halveer de plakken kaas en beleg de kipfilets hiermee. Bak 17.5 minuten in de oven.
Was de sla, schud hem droog en snijd hem klein.
Was de tomaten en halveer ze, was de komkommer en snijd hem in plakjes.
Roer de azijn, zout en peper en suiker doorelkaar, klop er 3 eetlepels olie doorheen, meng de vinaigrette met de sla, de tomaten en komkommer. Serveer alles en garneer de kip met de basilicum.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde kipfilet met kropsla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven