Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekarameliseerde kip recept
Gekarameliseerde kip recept

Gekarameliseerde kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de gemberwortel en rasp deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze zeer fijn.
Snijd de kip in stukken.
Neem een steelpan en doe daar de knoflook, de sojasaus, de gember en de honing in.
Verwarm op laag vuur zodat het goed is gesmolten en een lekkere marinade wordt.
Neem de stukken kip en leg ze in de ovenschaal.
Giet er dan goed de marinade overheen en laat een nachtje staan in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 175 C en zet de schaal er in.
Laat nu lekker 30 minuten bakken.
De kipstukken zijn gaar als de kern temperatuur 70C is.
Een dij heeft misschien wat langer nodig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekarameliseerde kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven