Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde kipkluifjes (zoet/pittig) recept
Gemarineerde kipkluifjes (zoet/pittig) recept

Gemarineerde kipkluifjes (zoet/pittig)


Ingrediënten


19

Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
Maak de gemberwortel schoon en rasp deze fijn
Neem een flinke schaal en doe daar de ingrediŽnten in voor de marinade.
Meng dit goed door elkaar en proef even.
Doe dan de kippenvleugels er in en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade.
Dek dit af met plastic afdekfolie en zet ze een paar uur, liefst een nachtje weg in de koelkast.
Warm nu de oven voor op 200 graden celsius.
Leg ze goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op.
Zet ze nu 35 minuten in de oven en laat ze garen.
Na 20 minuten even omdraaien.
De marinade gaat wat karamelliseren en de huid wordt bruin en krokant.
Meet een kerntemperatuur van 70įC.
Absoluut niet te lang want anders worden ze droog.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemarineerde kipkluifjes (zoet/pittig) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven