Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde kip in wijnsaus recept
Gestoofde kip in wijnsaus recept

Gestoofde kip in wijnsaus


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Verdeel de kip in 8 stukken en dep ze droog. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Was de salie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
Verhit de boter en de olie in een grote pan. Bak er de kip goudbruin in. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan.
Doe de ui, de knoflook en de salie in de pan en bak ze kort. Strooi de bloem erover en bak kort mee. Blus af met de wijn, de runderfond en de tomatenblokjes.
Breng het geheel aan de kook. Voeg de kip en de tijm toe. Dek af en stoof ca. 1 uur en 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoofde kip in wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven