Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gulai bebek (pittig gestoofde eend) recept
Gulai bebek (pittig gestoofde eend) recept

Gulai bebek (pittig gestoofde eend)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de eend schoon en snij deze in stukken.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.
Kneus de serehstengel.
Wrijf de kemirienoten, peper, sjalotjes, rawits, knoflook, kunyit, laos en djahe fijn in de vijzel tot een pasta.
Fruit de pasta met de sereh, lombokringetjes en de djeruk purut in de olie tot de ui licht bruin wordt.
Voeg de stukken eend toe en bak de eend rondom bruin.
Giet hier het water bij en laat dit ca. 1 uur stoven op een laag vuur tot het gaar is.
Voeg dan de asem toe en laat het gerecht dan nog even stoven tot de asem opgelost is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gulai bebek (pittig gestoofde eend) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven