Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete kip in tomatensaus recept
Hete kip in tomatensaus recept

Hete kip in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een marinade van een fijn gesneden ui, 2 fijn gesneden tenen knoflook, 1 eetlepel gedroogde Spaanse pepers en een snufje zout. Snijd de kip in blokken van 2 cm en zet ze een dag (minimaal 12 uur) in de marinade. Snijd de rest van de uien dun in halve ringen. Snijd de knoflook en de pepers fijn. Fruit de uien, knoflook en de peper even fel aan in een wok (ze mogen best een beetje bruin worden). Snijd de tomaten in blokken en doe ze bij het uienmengsel. Laat ze even mee bakken. Doe de gepelde tomaten erbij met 0,5 liter water, de suiker erbij en 30 minuten lekker laten pruttelen. In die 30 minuten de kip direct vanuit de marinade in een aparte pan lekker goudbruin en doe ze met het bakvet bij de saus.

Allergenen Informatie

Voor dit hete kip in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven