Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalkoen gevuld recept
Kalkoen gevuld recept

Kalkoen gevuld


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrijk de kalkoen rondom flink met boter (zachte). Smeer goed tussen de poten en het borstvlees. Eventueel kan het borstvlees met plakken spek worden bedekt. Verwijder het spek als de oven naar 200 graden celsius zal worden verhoogd. Laat altijd een bevroren kalkoen in de koelkast ontdooien.

Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen en verwarm de oven alvast voor op 180 graden celsius.
Week de cranberries in een warm bakje water. Hak de noten grof.
Knijp nu de verse worst helemaal leeg op een bord. Wrijf de kalkoen helemaal in met zout en peper, ook in de buikholte.
Laat de cranberries goed uitlekken en meng dit dan met de noten en de peterselie door het worstenvlees. Zorg ervoor dat alles gelijkmatig is verdeeld.
Vul nu de buikholte met het worstenvlees. Probeer dit zo goed als mogelijk gelijkmatig te verdelen.
Leg nu de kalkoen in een braadslee of grote braadpan met de borst naar boven. Dek nu de braadslee af met aluminiumfolie. Prik een of twee kleine gaatjes erin. Bbraad nu ongeveer 2 uur.
Na 2 uur het aluminiumfolie verijderen en de oven naar 200 graden celsius brengen en onder regelmatig bedruipen van eigen braadsap ongeveer nog 50 a 60 minuten braden. Laat dan de kalkoen 5 tot 7 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kalkoen gevuld recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven