Kalkoen van tante Jeanette

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Wrijf de in met en .
  3. Bestrooi ook de binnenzijde met en .
  4. Bind de plakjes vet om de kalkoenenborst om uitdrogen tijdens het bakken te voorkomen.
  5. Smelt de in een braadslee.
  6. Leg de hierin en plaats de slee in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Bak de in ca. 2 uur gaar.
  8. Bedruip hem regelmatig met het vet uit de braadslee.
  9. Laat ondertussen de wellen in een beetje witte wijn.
  10. Neem de braadslee uit de oven en haal de eruit.
  11. Dek de af met aluminiumfolie en houd hem warm in de oven op 90°C.
  12. Voor de saus:
  13. Neem een pan en laat de hierin bruin worden.
  14. Voeg de klein gesneden en toe en laat ze 5 minuutjes bakken op niet te hoog vuur.
  15. Voeg 2 afgestreken eetlepels toe en roer goed de klontjes eruit.
  16. Neem nu de braadslee en ontvet het braadvocht zoveel mogelijk door het vet eraf te scheppen met een lepel.
  17. Giet het onvette braadvocht langzaam bij de saus en roer goed door.
  18. Schil de , verwijder het klokhuis en rasp hem.
  19. Voeg de geraspte en de gewelde toe aan de saus.
  20. Doe de en de erbij en breng op smaak met en .
  21. Voeg tot slot de en toe.
  22. Verdeel de in stukken.
  23. Leg die op voorverwarmde borden en schep er royaal de saus overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
834 kcal
41%5004 kcal
Vetten
55 g.
79%330 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoen van tante Jeanette