Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerst eend (And med ębler og svesker) recept
Kerst eend (And med ębler og svesker) recept

Kerst eend (And med ębler og svesker)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de eend in met het zout. Vul het met de appel schijfjes en de gedroogde pruimen en naai het dicht (let op alleen katoen draad). Plaats de eend met de rug naar boven op een rooster in de oven. Leg een braadslee onder de eend zodat het vet en het vocht opgevangen worden. Braad de eend in totaal gedurende gedurende 2½ - 3 uur op 160 graden C. Keer de eend na drie kwartier om, giet het vet uit de braadslee en vul de braadslee met een laagje water. Maak ondertussen een bouillon van de nek en de organen. Dit dient als basis voor de saus. Indien de eend niet krokant is, kun je het op het eind nog even bruinen door het gedurende 10 minuten op 225 graden C te braden. Controleer of de eend gaar is. Doe de oven uit en laat de eend gedurende 20 minuten nog even na-garen. Maak een roux van de eendenvet, het bloem en de bouillon. Op smaak brengen met zout en peper. Eventueel een beetje marmelade toevoegen voor een sinaasappelsaus. Snijd de eend in stukken en serveer het met de appels, pruimen en bij voorkeur met gecarameliseerde aardappeltjes en deense rode kool.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kerst eend (and med ębler og svesker) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven