Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip-aspergegratin recept
Kip-aspergegratin recept

Kip-aspergegratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de abrikozen uitlekken en bewaar het sap. Maak de asperges schoon en snijd de onderkant ruim af. Kook ze in ca. 500 milliliter water met een beetje zout en wat suiker gaar. Neem ze uit de pan en bewaar het kooknat. Dep de kipfilets droog. Bak ze ca. 4- 5 minuten om en om in de olie en beng op smaak met zout en peper. Neem ze uit de pan. Verhit de boter in het braadvet. Fruit de bloem en het kerriepoeder. Roer hierdoor het aspergenat, de slagroom, 5 eetlepels abrikozensap en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten pruttelen op laag vuur. Rasp de kaas en smelt 2/3 in de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden C. leg de asperges, het vlees en de abrikozen in een ingevette ovenschaal. Verdeel de saus er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de rest van de kaas. gratineer het geheel in 20-2 5 minuten goudbruin in de oven. Lekker met rijst.

Serveersuggesties

Bak de kipfilets voor ze de oven in gaan, niet helmaal door en door gaar, anders worden ze veel te droog.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip-aspergegratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven