Kip met doperwten en champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dep de kipfilet droog en snijd hem in blokjes.
    Maak de schoon en snijd ze in plakjes.
    Was de tomaten en halveer ze.
    Maak de schoon en snijd ze in ringetjes.
    Verhit 2 eetlepels in een grote pan.
  2. Bak er de ca. 5 minuten op hoog vuur in.
  3. breng op smaak met en en haal uit de pan.
    Verhit 1 eetlepel in de pan en bak er de lente-ui en de tomaat kort op hoog vuur in.
  4. Neem uit de pan.
    Verhit 1-2 eetlepels in de pan, braad er de kip er in aan.
    Breng op smaak met en .
    Bestuif de kip met de en bak de kort mee.
    Roer de , 250 ml , de en het bouillonblokje erdoorheen en breng aan de kook.
  5. breng op smaak met en .
    Verhit de in de saus.
  6. Voeg de tomaten, de lente-ui en de toe en breng opnieuw aan de kook.
  7. Was de , hak hem fijn en strooi hem over de kip.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • wijn en kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kip met doperwten en champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb dit recept vanavond klaargemaakt met een pasta en wat parmezaan. Héérlijk!
Ingeborg 8 februari 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
318 kcal
15%1272 kcal
Vetten
73 g.
105%292 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met doperwten en champignons