Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip en aardappeltjes in schil uit de oven recept
Kip en aardappeltjes in schil uit de oven recept

Kip en aardappeltjes in schil uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de kip in braadzak op een met een bakmatje beklede braadslede. Braad hem in een voorverwarmde oven (180C) in 90 minuten gaar. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Kook ze 7 minuten in water met zout. Giet ze af, laat ze uitdampen en schep er de olie en peper door. Verdeel ze 25 minuten voor het einde van de bereidingstijd rond de kip in braadzak en bestrooi ze met zout naar smaak. Schuif de braadslede weer in de oven en bak de aardappeltjes samen met de kip bruin en gaar. Schep de aardappeltjes halvewege de bereidingstijd een keer om. Knip de braadzak open en leg de kip op een schaal. Seveer met de aardappelen en de appelcompote. Lekker met roergebakken spinazie met knoflook.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip en aardappeltjes in schil uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven